Головна » 2018 » Січень » 30 » Заходи проведені Тернопільською РЦБС з 20 по 26 листопада
14:17
Заходи проведені Тернопільською РЦБС з 20 по 26 листопада

20 листопада

Відео-лекторій «Хронологія Майдану» (до річниці Революції Гідності) – ЦБ, бібліотеки-грантоотримувачі.

 

Година спілкування «Ти і я - ми обоє різні, ти і я - ми обоє класні» (до Міжнародного дня терпимості) – бібліотека-філія с. Підгороднє.

У бібліотеці-філії села Підгороднього відбулася година спілкування для наймолодших читачів "Ти і я - ми обоє різні, ти і я - ми обоє класні". Захід був приурочений до Міжнародного дня терпимості. До участі у заході було запрошено пароха Церкви Різдва Пресвятої Богородиці о. Івана. Під час проведення години спілкування присутніх ознайомили з історією виникнення дня терпимості, поглядом християнства на чесноту терпіння. Юні користувачі розповідали вірші, притчі і приказки про такі аспекти толерантності як: прощення, милосерді, співчуття, взаємоповагу, злагоду і мир. Завершилася година спілкування колом дружби та щирості, коли всі запрошені обмінялися словами поваги один до одного та приготовленими заздалегідь солодощами.

Свято осені «Осінь щедра, осінь золота» – бібліотека-філія с. Почапинці.

11  листопада в Почапинській бібліотеці – філії, відбулося дуже цікаве і незабутнє свято осені під назвою « Осінь щедра, осінь золота». Захід розпочали, поетичні персонажі три місяці,цієї пори року – вересень ( Софія Яндович), жовтень (Вікторія Кріль), листопад( Христина Скоренька), які прагнули описати красу, різнобарв’я осені. На святі усі персонажі ,взяли участь у веселому ярмарку осіннього врожаю. В цьому допомагала книжкова – ілюстративна виставка на тему: « Ой там на веселім ярмарку»,оформлена на передодні бібліотекарем і активними читачами бібліотеки.

 

Екологічна година «Димова завіса» – бібліотека-філія с. В. Глибочок.

Конкурс малюнків «Дим шкодить людям і природі, не слід палити на городі» – бібліотека-філія с. В. Глибочок.

 

21 листопада

Зустріч за круглим столом з воїнами АТО «Україна славить своїх героїв» (до Дня Гідності та Свободи) – бібліотеки-філії.

 

22 листопада

Година спілкування «Роль книги в житті людини» - дитячий відділ ЦБ.

Працівники дитячого відділу спільно з шкільним бібліотекарем Польчій І. Б., вчителем зарубіжної літератури Великобірківської школи-гімназії Богів М. М. провели годину спілкування «Роль книги в житті людини» для учнів 5-го класу. Методист дитячого відділу Мазур М. розповіла п’ятикласникам про те, що у житті кожної людини книга повинна займати важливе місце. Людство навіть поставило пам’ятники своїм улюбленим героям. У Франції стоїть пам’ятник Д’Артаньяну, у США – Тому Сойєру, в Данії у Копенгагенському порту Русалочці, героїні казки А. Андерсена.

Учні з цікавістю слухали розповідь методиста про те, як відомі українські письменники І. Франко, Т. Шевченко, Леся Українка з любов’ю ставилися до книги ще з малих років.

Вчитель зарубіжної літератури Богів М. М. наголосила на тому, що у наш час глобальної комп’ютеризації книги відступають на другий план. Але вірнішого, чеснішого друга, ніж книга, не знайдеш.

Польчій І. Б., шкільний бібліотекар, ознайомила дітей у своїй бібліотеці з книжковими виставками «Відчиняє двері казка», «Поетичне Тернопілля». Зустріч дітей з книгою позитивно вплинула на п’ятикласників і вони масово записалися у бібліотеку.

23 листопада

Майстер-клас по виготовленню осінніх квітів «орігамі» - бібліотека-філія с. Почапинці.

24 листопада

Урок історичної пам’яті «Голод 1932-1933 рр. в Україні: очима істориків та письменників» (до Дня пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій) – ЦБ, бібліотеки-філії.

 

Скайп-реквієм «Запалимо свічку разом» (до Дня пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій) – ЦБ, бібліотеки-грантоотримувачі.

 

Урок гідності «За чисті душі, що злетіли в небо» – бібліотека-філія с. Забойки.

Так, в бібліотеці- філії с. Забойки на передодні дня Гідності і Свободи

проведений урок гідності «За чисті душі, що злетіли в небо». Разом з

наймолодшими читачами бібліотеки – учнями 1-4 кл. Забойківської ЗОШ I ст. –д/с вчитель Філь Мар’яна Богданівна та бібліотекар Телих Оксана Миронівна поринули у вир подій , що розвивалися на Майдані , дня, що змінив Україну ,з якого почалася та злощасна війна на Сході .

 

25 листопада

Виставка-факт «Схиліться! Свічку запаліть. Голодомор мовою документів» (до Дня пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій) – ЦБ, бібліотеки-філії.

Переглядів: 275 | Додав: TIPSTAFF | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar