Головна » 2017 » Квітень » 7 » Заходи проведені Тернопільською ЦБС з 13 по 19 березня
17:25
Заходи проведені Тернопільською ЦБС з 13 по 19 березня

9 березня

Літературна імпреза  «Кобзарева струна не вмирає» - бібліотека-філія с. Довжанка

Звернення до Шевченка — це  духовна потреба. Пізнаючи Кобзаря, ми пізнаємо самих себе і наше національне коріння.

Учасники заходу у бібліотеці-філії с. Довжанка

Так, 9 березня у бібліотеку-філію  с. Довжанка  завітали шанувальники творчості Тараса Шевченка на літературну імпрезу, яку підготували завідувачка бібліотекою Ольга Нацюк та завідувачка клубом Галина  Михайлишин разом із учнями місцевої школи. Прозвучали  проникливі і водночас актуальні твори Шевченка.

В рамках заходу оформлена книжкова виставка «Літопис Шевченкової долі» та пройшла вікторина «Як ми знаємо Шевченка», де присутні згадали основні віхи шляху великого сина українського народу.

На завершення всі учасники виконали пісню на слова Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий».

10 березня

Конференція «Хресний шлях Йосифа Сліпого» - бібліотека-філія с. Мишковичі.

Сільська бібліотека - філія  с. Мишковичі спільно зі школою провели конференцію. У конференції взяли участь учні  10 класу .

В історії кожної людності є яскраві постаті, без яких немислиме її минуле, сучасне і майбутнє. Тому дуже важливо віддати належне тим, хто у надзвичайно складний і суперечливий час запалював досвітні вогні правди, добра, справедливості і милосердя.

У релігійно-культурному житті українського народу ХХ століття саме такою непересічною постаттю був наш краянин Йосиф Сліпий. Його називають християнським великомучеником і це справді так. Він ніс тяжкий хрест керівництва церквою-страдницею, витерпів, як відзначив Мирослав Іван Кардинал Любачівський, «18-літнє мучеництво в тюрмах… витримав чи не найтяжчі часи історії нашої Церкви – сталінщину».Життя і служіння Патріарха – високий подвиг в ім’я української Церкви. Він золотими літерами вписаний в історію України, як полум’яний патріот, борець за волю народу, один з найвизначніших особистостей минулого століття не лише в Україні, а й у цілому світі. Продовженням Хресного шляху для учнів та вителів сала екскурсія  в Музейно - меморіальний комплекс Рідна хата  Блаженнішого Патріарха і Кардинала  Йосифа Сліпого у селі Заздрість. Музей відвідали учні 10 кл., 11 кл, 7класи.

11 березня

Літературно-музичний вечір «Далекий і близький Тарас Шевченко» - бібліотека-філія с. Івачів Долішній

Літературно-музичний вечір пройшов в приміщенні бібліотеки. Була оформлена книжкова виставка «Не вмирає душа наша, не вмирає воля», учні читали поезію Кобзаря. Зав. бібліотекою Ольга Беркета розповідала про тяжкий життєвий шлях Т.Г. Шевченка. Звучали пісні на вірші Кобзаря у виконанні чоловічого ансамблю Івачова Долішнього та Горішнього. Цікавою була постановка сценки «Дитинство Тараса».

12 березня

Літературно-музична композиція «В твоєму серці помістилась Україна» - бібліотека-філія с. Серединки

Творчий вечір «Тарасова доля» - бібліотека-філія с. Плотича.

Спільно проведений завідуючими будинком культури та бібліотекою творчий вечір до дня народження Т.Г. Шевченка відбувся у будинку культури с. Плотича.

Книжкова виставка «Наша дума, наша пісня не вмре, не загине…» - бібліотека-філія с. Плотича.

Шевченкове свято «Земний уклін тобі, любий Кобзарю» - бібліотека-філія с. Ступки

12 березня у клубі с. Ступки відбулося святкування 203 річниці народження Великого Кобзаря. У Шевченківському святі "Земний уклін тобі, любий Кобзарю" брали участь - діти, молодь та дорослі жителі села. Глядачі мали змогу побачити Шевченка маленьким, у мами на руках, шукачем "залізних стовпів", та дорослого, пережившого чимало бід і нещасть. Захід завершився виступом сільського аматорського хору. У бібліотеці до Шевченківських днів було оформлено книжкову виставку "Літопис долі Кобзаря", з якої можна почерпнути багато цікавої інформації про життєву долю нашого Пророка.

13 березня

Виставка-експозиція «Великодній рушник – як символ людської чистоти» ЦБ.

15 березня

Заняття клубу за інтересами «Таємниці тваринного світу» – дитячий відділ ЦБ.

17 березня

Поетичний вернісаж «Великих слів – велика сила» (до Всесвітнього дня поезії) – дитячий відділ ЦБ.

У дитячому відділі ЦБ пройшла година поезії. Учні 2, 5 і 6-го класів декламували вірші Ірини Веснянко, Марії Баліцької, Іванни Блажкевич.

Переглядів: 335 | Додав: TIPSTAFF | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar